Nokere Koerse Cyclo

12/03/2023

Nokere Koerse Cyclo

Wil jij drie dagen voor de profrenners en -rensters genieten van de ideale mix tussen hellingen, kasseien en indrukwekkende uitzichten doorheen de Leievallei en de Zwalmstreek? Dat kan! De bekende kasseien van de Nokereberg en de Huisepontweg liggen op jou te wachten tijdens Nokere Koerse Cyclo.

Pittige hellingen zoals de Holstraat en de Wolvenberg bieden het ideale parcours voor deze semiklassieker. Proeven van deze prachtige tocht kan met de afstand van 75km, jezelf doen zweten en het parcours verkennen voor de profs kan met een langere afstand (110 of 150 km).

Tijdens de gezellige après-bike in de VIP-tent van Nokere Koerse kan je napraten over de 1032 overwonnen hoogtemeters op je tocht van 150 km, 727 hoogtemeters tijdens de 110 km of 442 hoogtemeters op de 75 km. Voor ieder wat wils dus!

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Nokere Koerse Cyclo. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van de Nokere Koerse Cyclo 2023.

Ontdek het parcours

Vorig jaar snelde Tim Merlier naar de zege van Nokere Koerse voor de Duitser Max Walscheid en opkomend sprinttalent Arnaud De Lie. Ook in 2023 kan jij, enkele dagen voor de profs, het parcours gaan verkennen tijdens de Nokere Koerse Cyclo! Dokker jij sneller dan je fietsvrienden over de kasseien of laat je hen achter op één van de pittige hellingen?

Nokere Koerse Cyclo is uiteraard meer dan de Nokereberg alleen. In het eerste deel kan je genieten van de prachtige omgeving met heel wat vlakke en snelle kilometers. Voorbij Gavere volgen de stevige hellingen zoals de Holstraat, Bergstraat en Wolvenberg (110 – 150 km) mekaar in snel tempo op. Over de kasseien van de Huisepontweg dokker je richting de finish op de Nokereberg.

75 km
Start & finish: Nokere
+448m

Holstraat

Bergstraat

Den Ast

Kloosterstraat

Lede Dorp

Huisepontweg - Wannegemdorp

Hoevenstraat

Nokere Berg

110 km
Start & finish: Nokere
+744m

Holstraat

Bergstraat

Den Ast

Meersestraat

Karel Martelstraat - Holleweg

Wolvenberg

Lede dorp

Huisepontweg - Wannegemdorp

Hoevenstraat

Nokere Berg

150 km
Start & finish: Nokere
+1049m

Holstraat

Bergstraat

Den Ast

Lippenhovestraat

Ransbeekstraat

Meersestraat

Karel Martelstraat - Holleweg

Wolvenberg

Lede drop

Huisepontweg - Wannegem dorp

Hoevestraat

Nokere Berg

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Nokere Koerse Cyclo 

Afstanden

Tarief t.e.m. 01/03

Tarief na 01/03

75 km

€ 15

€ 18

110 km

€ 17

€ 20

150 km

€ 19

€ 22

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 2 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand in Nokere is geopend op zondag 12 maart 2023:

 • 150 km: 07u30 – 9u00
 • 110 km: 07u30 – 10u00
 • 75 km: 07u30 – 11u00

Groepsinschrijvingen

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met woensdag 1 maart 2023.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Parking Holstraat en Waregemsestraat

 • Volg de signalisatie vanaf afrit 6 E17 Kruishoutem – richting Kruisem
 • Parking Holstraat ligt op 300m van de start
 • In de Waregemsestraat kan ook geparkeerd worden. Dit is tussen de 300m en 1300m van de start


Parking Wortegemstraat

Indien je van de richting Oudenaarde komt: volg de signalisatie met pijlen vanaf de Kruishoutemseweg voor de parking in de Wortegemstraat. Deze ligt op 1100m van de start

Parking Nieuwplein

Tenslotte kan er ook geparkeerd worden bij parking Nieuw Plein, op 3000m van de start. Opgelet, van deze parking tot de start is niet uitgepijld.

Plaats van de start:

Publieksdorp Danilith Nokere Koerse – voetbalterrein, Waregemsestraat, 9771 Kruisem

Starturen:

 • 75km: 7u30 – 11u00
 • 110km: 7u30 – 10u00
 • 150km: 7u30 – 9u00
 • Een uitgebreide bevoorrading aan elke controlepost*
 • Gratis koffie bij de start
 • Technische bijstand & depannagedienst onderweg
 • Medische service aan iedere bevoorrading en aan de start/finish
 • Kadersticker met vermelding van hellingen en bevoorradingen
 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Bepijld parcours met perfecte signalisatie
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Kleedkamers & douches
 • Een gezellige après bike na de finish

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Nokere is geopend op zondag 12 maart 2023.

 • 150 km: 07u30 – 9u00
 • 110 km: 07u30 – 10u00
 • 75 km: 07u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 150 km: 3 bevoorradingen
 • 110 km: 2 bevoorradingen
 • 75 km: 1 bevoorrading

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00 uur. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Nokere sluit officieel om 16u30 uur.

Kleedkamers en douches

Voorziene kleedkamers en douches worden hier binnenkort weergeven.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 8 maart 2023 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 8 maart 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

In dat geval worden de inschrijvingen overgezet naar een volgende editie.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.