VAL DE KASSEIEN AAN VAN DE NOKEREBERG

Danilith Nokere Koerse Cyclo
13.03.2022

CCT_Nokere

Danilith Nokere Koerse Cyclo

Geniet op zondag 13 maart 2022 van een ideale mix tussen hellingen, kasseien en mooie vergezichten doorheen de Leievallei en de Zwalmstreek. Betwist drie dagen voor de profrenners en -rensters de kasseien van de Nokereberg en de Huisepontweg en verzamel onderweg hoogtemeters op enkele mooie hellingen zoals de Holstraat en de Wolvenberg.

Danilith Nokere Koerse Cyclo biedt het ideale parcours voor diegene die van deze semi-klassieker willen proeven (70 km), maar ook voor de fervente fietser die een stevige uitdaging zoekt in de sporen van de profs (110 of 150 km).

Foto's

Parcours

Enkele dagen voor de profs zullen strijden om de felbegeerde zege tijdens Danilith Nokere Koerse, mag jij op verkenning gaan. Laat jij, net zoals Ludovic Robeet dat vorig jaar deed, jouw fietsgenoten achter je door een razendsnel tempo te rijden? Of sprint je ze voorbij op de kasseien van Nokereberg net zoals in de tweede vrouweneditie? Geniet, juich en steek je handen in de lucht aan de finishboog, want de finish van Danilith Nokere Koerse Cyclo ligt op exact dezelfde plaats!

Danilith Nokere Koerse Cyclo is uiteraard meer dan de Nokereberg alleen. Voor de ritten van 110 en 150 km zet je na 30 km koers richting Deinze voor 30 vlakke kilometers. Geniet van die goed bollende asfalt want eenmaal je Gavere passeert, zullen de hoogtemeters weer snel stijgen. Er volgen dan enkele hellingen zoals de Holstraat, de Bergstraat en de Wolvenberg (110 – 150 km), maar ook de finishing touch met de kasseien van de Huisepontweg en de Nokereberg als finish mogen uiteraard niet ontbreken. Aan de finish zal je zo’n 1340 hoogtemeters verzameld hebben met de tocht van 150 km, tijdens de 110 km zal je zo’n 870 hoogtemeters overbruggen. De kortste route van 70 km bevat iets minder hellingen en zo’n 470 hoogtemeters. Voor ieder wat wils dus!

70 km

Start: Nokere- Finish: Nokere

Holstraat

Bergstraat

Lozer dorp

Lede dorp

Huisepontweg - Wannegem dorp 

Kouterstraat

Nokere berg

110 km

Start: Nokere - Finish: Nokere

Holstraat

Bergstraat

Louis De Meesterstraat

Volkegemplein

Wolvenberg

Ruiterstraat

Lede dorp

Huisepontweg - Wannegem dorp 

Kouterstraat

Nokere berg

150 km

Start: Nokere - Finish: Nokere

Holstraat

Bergstraat

Louis De Meesterstraat

Dikkele dorp

Lippenhovestraat

Kapelleberg

Karel Martelstr - Holleweg

Volkegemplein

Wolvenberg

Ruiterstraat

Lede dorp

Huisepontweg - Wannegem dorp 

Kouterstraat

Nokere berg

Bekijk de uitgebreide parcours via RouteYou: 

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Danilith Nokere Koerse Cyclo. 

Tarieven

70 km

110 km

150 km

Voordeeltarief (t.e.m. 28/2)

14 €

16 €

19 €

Standaardtarief (na 28/2)

17 €

19 €

22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 28/02, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 28/02? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van deze voorjaarsklassieker een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen* met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit 
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start, de bevoorradingen en pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bij de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Kaderplaatje
 • Douches worden voorzien aan de finish


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Nokere is geopend op zondag 13 maart 2022:

 • 150 km: 07u30 – 9u00
 • 110 km: 07u30 – 10u00
 • 70 km: 07u30 – 11u00

Start & finish

Wedstrijddorp van Danilith Nokere Koerse
Waregemsestraat
Nokere

Finish

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Nokere sluit officieel om 16u45.

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Aantal bevoorradingen

150 km: 3 bevoorradingen
110 km: 2 bevoorradingen 
70 km: 1 bevoorrading

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van start en aankomst vind je via volgende toeristische diensten:

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Danilith Nokere Koerse Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.